fbpx

Bladluis

Op warme dagen zijn bladluizen niet ver weg. De kleine plagen voeden zich met het sap en laten een suikerachtige afscheiding achter, die niet alleen mieren aantrekt, maar ook schimmels een goede voedingsbodem bieden.

Om bladluis plagen te voorkomen, moet men de planten niet te dicht bij elkaar zetten, zodat de lucht tussen de planten kan circuleren en er geen vochtige, warme hoeken ontstaan, omdat bladluizen zich hier bijzonder goed voelen.

Gemengde planten met sterk geurende planten zoals peterselie, ui, knoflook, munt of lavendel hebben ook een onaantrekkelijk effect op bladluizen.

Als u de eerste bladluizen ontdekt, kunt u eerst proberen om ze met een waterstraal te verwijderen, diegene die op de grond vallen kunnen geen kwaad meer doen. Of verwijder ze met een doek. Bovendien kunt u kleine plagen bestrijden met brandnetels, zeepsop, paardenstaart of knoflookthee. Met behulp van kruidenkuren wordt het immuunsysteem van de plant ook versterkt.

Bovendien staan lieveheersbeestjes bekend als effectieve bladluis bestrijders. Al in hun tijd als een kleine larve, doden sommige lieveheersbeestjes ongeveer 3000 bladluizen.????

Share this post

De waardering van www.helza-hobbyzaden.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1357 reviews.