fbpx

Plaagdieren in de zomer.

In augustus zijn er vele redenen om ons te verheugen: heerlijke zomer zon, ontspannen barbecues & hopelijk een rijke groente- en fruitoogst.
Helaas zijn veel plagen actief in de zomer. Spintmijten, trips, bladluizen of witte vlieg behoren tot de meest voorkomende plagen, die vooral opvallen in moestuinen, maar ook in bloembedden. In het bijzonder bieden verzwakte planten het ongedierte een optimaal aanvalsoppervlak.
Deze vier algemene plant- en verzorgingstips helpen onder andere om een ​​verscheidenheid aan plagen te voorkomen:
 
1. Kies een geschikte locatie voor de plant: sommige planten verdragen bijvoorbeeld de zon minder goed, andere voelen zich ongemakkelijk op een balkon op het noorden. Het is daarom belangrijk om te zoeken naar de juiste locatie voor de plant om te gedijen.
 
2. Zorg voor voldoende ruimte: als de planten te strak staan, kan er geen lucht tussen circuleren. Het kan dan gemakkelijk vochtige, warme nissen creëren die optimale omstandigheden bieden voor verschillende plagen.
 
3. Giet niet van bovenaf: als de plant van bovenaf over de bladeren wordt bewaterd, kunnen niet alleen brandwonden op de plant worden bevorderd in de zomer, maar kunnen ook schimmelsporen zich daar vestigen.
 
4. Regelmatige bemesting: planten hebben verschillende voedingsstoffen zoals stikstof, kalium of fosfor nodig voor een gezonde groei. Planten met weinig voedingsstoffen zijn kwetsbaarder en vatbaarder voor ongedierte.

Share this post

De waardering van www.helza-hobbyzaden.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1356 reviews.