fbpx

Tips

REURING IN HET TOMATENHOK
Tomatenplanten staan meestal in een kasje waar weinig luchtcirculatie in voorkomt en insecten geen kans hebben om tomatenbloemen te bezoeken. Help daarom zelf met de bevruchting door dagelijks de stengel te laten trillen zodat stuifmeel loskomt. Doe dat bij voorkeur na 9.00 uur ’s morgens omdat voor die tijd het stuifmeel vanwege de dauw nog te vochtig is.

PEULVRUCHTENWORTELKNOLLETJES
De tijd dat tuinbonen, doperwten en peulen geoogst worden is al volop bezig Het zou jammer zijn als je daarna alle planten uit de grond trekt om ruimte voor een vervolggewas te maken. Laat dat tweede gewas in ieder geval profiteren van de stikstof die de peulvruchten in de grond achterlaten. Snoei dus de planten net onder de grond af en laat de wortels in de grond achter. Hieraan zitten de zo geheten stikstofhoudende wortelknolletjes waar een andere groente zijn voordeel mee kan doen.

KLEIN MAAR FIJN
Je kent allemaal wel die reuzencourgettes. Een moment van onoplettendheid en het is weer zover. Licht regelmatig de grote bladeren op en draai de vrucht van de steel af als deze ca. 15 cm groot is. Dat lijkt niet groot, maar het betekent wel een smakelijker vrucht. Dat kleine formaat geldt bijvoorbeeld ook voor bietjes, meirapen en koolrabi. In het algemeen laat je vruchten en knollen niet te groot worden.

Met dank aan Hans van Eekelen, auteur Groenmoes

Share this post

De waardering van www.helza-hobbyzaden.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1357 reviews.