fbpx

Professionele Moestuinmix® ca 40 Liter

Oorspronkelijke prijs was: €10.95.Huidige prijs is: €8.95.

Incl. BTW

Artikelnummer: 9300-40 Categorieën: ,

Delen?

Moestuinmix voor professionele gebruik ®

Nu ook beschikbaar voor de hobbytuinder.

Onze kant en klare mix is met de grootste zorg door ons samengesteld en ontwikkeld om zaailingen en planten op te kweken en te laten groeien.
Onze moestuinmix is gecertificeerd met het RHP keurmerk Consumer en horticulture, deze mag dus ook in de professionele tuinbouw gebruikt worden.

Deze mix onderscheid zich van andere producten op de markt, doordat deze in zijn geheel maximaal 1 cm inslempt op jaarbasis en daardoor een levensduur van 6-7 jaar heeft.

Gebruikt men een mengsel van Turf en compost met Vermiculite, dan heeft deze een levensduur van hooguit 1 tot 1,5 jaar, de kans is groot dat deze inslempt wat de wortelgroei van planten zeer ernstig vertraagd.

Onze mix is misschien iets duurder maar in verhouding is men goedkoper uit doordat deze jarenlang plezier geeft in uw moestuinbak(en)
Mix bestaand uit:
30% Vermiculite
40% In een Europees land gewonnen gefreesd veen, met  als uitstekende eigenschap dat deze luchtig blijft.
30% door ons ontwikkelde mix, bestaande uit oa. Cocosgruis, spoorelementen, lichte organische voedingsstoffen.

Het gebied waar het gewonnen substraat vandaan komt wordt in zijn geheel, en op verantwoorde wijze, aan de natuur terug geschonken, zodat vogels, dieren, insecten hun habitat weer terug krijgen om zich voort te planten en de natuur te herstellen.

De  mix heeft als heel groot voordeel dat deze luchtig is en blijft, een heel groot vermogen van wateropname en afgifte zodra de plant daarom vraagt.

Regelmatig bijvoeden is wel gewenst.

 

De moestuinmix heeft het RHP keurmerk consumer en horticultuur.

De mix heeft een Ph waarde van 5,5-6,5 is neutraal voor substraten.
Standaard levering in zak van 40 Liter voor 80 Liter zie artnr. 9300-80

U hebt echt een topproduct om mee te werken.

 

Meer bekijken

De moestuinmix heeft het RHP keurmerk consumer en horticultuur.

De mix heeft een Ph waarde van 5,5-6,5 is neutraal voor substraten.
Standaard levering in zak van ca 40 Liter

 

Gewicht 12.5 kg
Hoeveelheid

50 liter, 100 liter

 1. 5 van 5

  (Van een tevreden klant)….Even dit succes verhaal met jullie delen!! Dankzij jullie geweldige moestuinmix is één hoekje van mijn broeibak bijzonder productief geweest. Ik ben op 7 maart van start gegaan met het zaaien van 7 verschillende sla soorten. De Little Gem wilde niet zo goed, maar de rest werd een super succes. Natuurlijk eet je niet vanaf dag 1 sla, dat moet eerst even groeien. We hebben toen het groot genoeg was, met in totaal 4 – 5 gezinnen ( 13 personen aten per week minimaal 1x sla, van dat ene kleine hoekje ) al die weken tot nu toe minimaal 1x , heel vaak 2x en soms zelfs 3x sla gegeten. En natuurlijk werd er tussendoor wel eens een blaadje zomaar voor de hap snap weg gesnoept, of was er iemand niet dol op de groente van de dag… er staat nog wel wat sla hoor.. Het was niet bij te houden om het allemaal op te eten. We hebben er enorm van genoten. Er staat nu nog iets, maar nu is de puf er wel uit bij de plantjes. Op naar de volgende ronde in een ander hoekje van de broeibak!!
  Hoe doe ik dat: heel veel sla plantjes op een klein oppervlak planten. Telkens alleen de buitenste blaadjes van de kropjes oogsten zodat het allemaal op het zelfde oppervlak blijft passen en de kropjes met de binnenste blaadjes nieuwe aanvoer blijven produceren! Enige onderhoud: op tijd water geven! ???????????? Dank voor jullie geweldige mix!

 2. 5 van 5

  Hallo Jan,

  De mix is zeer goed bevallen. Ik heb ook moestuinmix van makkelijke moestuin, die iets minder luchtig blijft. Ook heb ik een vak met Pokon moestuin mix die slecht presteerde, en vooral erg compact werd.
  Ik had afgelopen jaren, pepers, paprika’s, tomaten, sla, komkommer en meloenen gezet in jouw mix. Afgelopen jaar vooral bij de pepers en paprika’s hele grote planten gehad, maar helaas wat minder vruchten, denk dat dat verbeterd kan worden met de juiste mest op de juiste tijd en snoeien.
  Sla, radijsjes. komkommer, tomaten hadden goede opbrengst.

Een recensie toevoegen