fbpx

Vermiculite / Vermiculiet, korrel M3 Agra 100 Liter

35.95

Incl. BTW

Artikelnummer: 7705 Categorieën: , ,

Delen?

Vermiculite korrel M3,  Agra

 

Vermiculite behoort tot de phyllosilicaat mineralen zoals bijvoorbeeld mica. Ruwe vermiculite is een delfstof die bestaat uit goudbruine schilfers met een gelaagde structuur. De delfstof wordt gezuiverd en gescheiden in verschillende gradaties. Men verwerkt deze grondstof in speciale ovens bij een temperatuur van ca 750 °C. Tijdens dit proces gaat het gebonden water, in het erts, over in dampvorm wat leidt tot het exfoliëren van de schilfers. Er ontstaat dan een harmonicavormige structuur, die vele luchtcellen bevat. Het zijn deze luchtcellen waar vermiculite haar specifieke eigenschappen voor de tuinbouw aan te danken heeft. Aan het einde van het productieproces ontstaat er een beige, harmonicavormig granulaat: Vermiculite.

 

Agra-vermiculite bestaat uit een harmonicavormige structuur, die vele luchtcellen bevat. Ook Agra-vermiculite is een milieuvriendelijk product en heeft naast de grote luchtcapaciteit een zeer goed vochtvasthoudend vermogen. Agra-Vermiculite is RHP/ECAS gecertificeerd.

 

Toepassingen

Agra-vermiculite is uitstekend geschikt als vermeerderingsmedium van bolgewassen. Ook als toeslagstof van potgronden, stekgronden, zaaigronden en pluggen heeft Agra-vermiculite haar succes inmiddels bewezen. Het gebruik als gerenommeerd afstrooimiddel voor zaden is een ideale manier om Agra-vermiculite haar werk te laten doen als zaaimedium.

Meer bekijken

Fysische eigenschappen

 

•anorganisch en steriel

•vrij van ziektekiemen, zaden, insecten en nematoden

•laag volumegewicht

•goede capillaire eigenschappen

•groot vochtvasthoudend vermogen

Leverbaar in

•kleinverpakking

•Korrel M3  0 mm – 5,0 mm

Gewicht 16 kg

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een review over "Vermiculite / Vermiculiet, korrel M3 Agra 100 Liter".